Waarom schoonmaken buiten openingstijden écht niet meer van deze tijd is!

September 5, 2024

Zichtbaar aanwezige schoonmakers betalen zich dubbel en dwars uit. Waarom? Omdat het gewoon veel beter werkt voor iedereen. Hier zijn een paar redenen waarom schoonmaken overdag de slimste keuze is!

1. Actie-reactie vermogen

Onze schoonmakers zijn geen nachtbrakers, ze zijn liever overdag bezig. En dat is slim! Want als er overdag iets vies wordt, zoals een omgevallen kop koffie, dan is het meteen weg. Zo blijft alles lekker fris, en dat zorgt voor blije gezichten. Een schone werkplek betekent fijn werken, en dat zie je terug in de resultaten. Win-win!

2. Teamspirit

Omdat onze schoonmakers overdag werken, leren ze iedereen kennen. Zo ontstaat er een band. Bij Proschoon hebben we vaste teams die elke dag op dezelfde plek werken. Ze kennen de weg, weten waar ze moeten zijn, en doen hun werk met trots. Door overdag schoon te maken voelen zij zich onderdeel van een team, iets wat je iedereen toch gunt?

3. Minder Kilometergeklieder

Vroeger moesten onze schoonmakers ’s avonds naar hun werk rijden voor een paar uurtjes poetsen. Dat is niet alleen onhandig, maar ook slecht voor het milieu. Nu we overdag werken, plannen we alle routes veel slimmer. Minder rijden betekent minder CO2-uitstoot. Goed voor het klimaat en goed voor ons allemaal!

4. Energie-efficiënt

Heb je er ooit over nagedacht hoeveel energie er wordt verspild als een heel pand 's avonds verlicht moet worden voor één schoonmaker? Dat hoeft helemaal niet! Door overdag te schoonmaken, besparen we energie. Het pand is al verlicht, de verwarming staat aan, en onze schoonmakers kunnen gewoon hun werk doen terwijl de rest van het team ook aan het werk is. Slimmer, toch? Minder energieverbruik betekent een lagere energierekening en een groenere voetafdruk. Dat is goed voor het milieu én de portemonnee van onze opdrachtgevers.

5. Veilig en Wel

Veiligheid is voor ons ontzettend belangrijk. Veel van onze collega's komen op de fiets naar hun werk. Hoe fijn is het dat ze niet meer in hun eentje 's avonds hoeven af te sluiten of over een donker terrein hoeven te fietsen? Overdag schoonmaken betekent dat onze medewerkers zich veiliger voelen, omdat ze werken wanneer er nog anderen in het pand zijn. En stel je voor dat er iets gebeurt tijdens de schoonmaakdienst, dan is er altijd iemand in de buurt om te helpen. Dat geeft niet alleen een veilig gevoel, maar is ook gewoon veel verstandiger.

6. Werkplezierboost

Bij Proschoon draait het niet alleen om poetsen, maar om het creëren van een fijne werkomgeving. Onze schoonmakers zijn niet de onzichtbare helden in de avond, maar de glimlachmakers overdag. En dat is fijn, want een praatje pot met de mensen die je werkplek schoonhouden, maakt het allemaal net wat gezelliger. Ze zorgen ervoor dat alles netjes blijft, en dat iedereen zich op zijn gemak voelt. Want een schone werkplek is een blije werkplek!

Zichtbaar schoon, doe je ook mee? 

Overdag schoonmaken is slim, gezellig, veiliger, en beter voor het milieu. Bij Proschoon maken we het verschil door onze helden slechts overdag in te zetten. Daarbij lever jij als opdrachtgever een bijdrage aan social return omdat wij voor een groot deel werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Een onterechte benaming, want deze mensen zijn echte professionals die beschikken over een vakdiploma. Ze zorgen voor een frisse, fijne, en sociale werkplek waar iedereen zich thuis voelt. En zeg nou zelf, wie wil er nou niet werken in een omgeving die blinkt van plezier? Dus. Schoonmaken na openingstijden? Dat is verleden tijd!

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Laten we eens kennismaken

Terug naar alle nieuwsberichten