Stagiaire Amber is op haar plek bij Proschoon

October 22, 2024

Stagelopen bij Proschoon is niet alleen maar poetsdoek in de hand en gaan! Bij ons leer je hoe zelfvertrouwen opbouwt en persoonlijke skills ontwikkelt waar je de rest van je leven wat aan hebt. Wij zijn trots op onze stagiair(e)s, en één van hen willen we graag in het zonnetje zetten: Amber! Sinds drie weken loopt Amber stage bij ons, en ze heeft haar draai al helemaal gevonden. Met haar collega's vliegt ze in Schagen van locatie naar locatie – van het gemeentehuis, de bibliotheek tot aan de kerk en een basisschool. “Elke dag is anders. Deze afwisseling vind ik leuk!”

Gemeentehuis Schagen: de Kweekvijver

Het gemeentehuis in Schagen is de plek waar nieuwe medewerkers en stagiair(e)s de kans krijgen om het vak van schoonmaak van de basis tot in de puntjes te leren. Onder begeleiding van ervaren collega’s zoals Sonja, die al jaren bij het gemeentehuis werkt, leren de stagiaires niet alleen hoe je professioneel schoonmaakt, maar ook hoe je samenwerkt, communiceert en een fijne werkplek creëert voor anderen. "Het gemeentehuis is een kweekvijver. Hier brengen wij nieuwe collega's de basis skills bij en vliegen zij daarna uit naar een locatie die bij hun past. Onze stagiair(e)s worden ze gekoppeld aan een begeleider."

Een echte collega

Amber is een enorm gedreven stagiaire die de praktijkopleiding Dienstverlening volgt aan het Regius College. Ze weet niet precies welke richting ze na het opleiding op wil, maar één ding is duidelijk: Amber wil graag iets voor anderen betekenen. “Of ik nu in de zorg, horeca, of als schoonmaker aan de slag ga, als het maar dienstverlening is.”

Amber loopt stage onder begeleiding van Simone. Voor Simone is het haar eerste keer dat ze een stagiaire begeleidt, het geeft haar veel plezier en voldoening. “Het is echt leuk om te zien hoe Amber groeit. Ze wordt steeds zelfstandiger en begint zelf het werk te signaleren dat gedaan moet worden,” vertelt Simone trots. Sonja vult aan: “Amber is echt een collega geworden. Het mooiste is om te zien hoe haar zelfvertrouwen groeit. Wanneer je je op je plek voelt, kun je pas echt bloeien. En dat doet Amber! Je ziet steeds meer dat ze het vak leert kennen, zelf werk signaleert en het initiatief neemt om dit op eigen kracht op te pakken.”

En ook de dames leren van hun rol als begeleider “Met frisse gezichten in het team leer je zelf ook weer nieuwe dingen. Iedereen mag hier aangeven wat ze anders willen zien en als iets niet prettig voelt, kun je dat gewoon zeggen. Het draait om open communicatie!”

Teamwork makes the dream work!

Amber houdt alles wat ze leert nauwkeurig bij in haar stagemap. Ze schrijft elke dag een verslag van wat ze heeft gedaan, op eigen initiatief aangevuld met foto’s (superleuk vinden we dat!). Zo laat ze precies zien wat ze heeft geleerd. Neem bijvoorbeeld een dag bij de kerk in Schagen: “Samen met mijn begeleidster Simone pakken we alles in wat we nodig hebben, en dan gaan we naar de kerk. Eenmaal binnen gaan we eerst de prullenbakken legen, de vloeren vegen, tafels schoonmaken, maar ook de WC’s en de ruimte boven maken we netjes.”

Amber haar favoriete plek om te werken is toch wel de bibliotheek! Vooral omdat het team een geoliede machine is geworden dat precies weet wat ze aan elkaar hebben. “Iedereen heeft daar zijn eigen taak, ik ook. Met z’n vieren werken we samen en zorgen we dat alles weer lekker schoon is.” Teamwork makes the dream work!

Waarom Stage Lopen bij Proschoon?

Bij Proschoon draait het niet alleen om goed schoonmaken, maar ook om persoonlijke groei. Daarom bieden we maar zo'n vier stageplekken per jaar aan, zodat we elke stagiair(e) de aandacht krijgt die hij of zij verdient.  Wij zorgen ervoor dat je niet alleen het vak leert, maar ook belangrijke skills opdoet zoals samenwerken, verantwoordelijkheid nemen en zelfstandig werken. Wat maakt een stage bij Proschoon zo leuk? Nou, als je het aan Amber vraagt: “Ik vind het leuk om stage te lopen bij Proschoon. Je kan alles vragen, je mag zeggen wat je vindt en je leert er echt veel. De begeleiding is ook heel fijn, je wordt echt serieus genomen. En ook het werk is leuk, want je kan iets voor iemand betekenen.”

Jouw skills ontwikkelen in de praktijk?

Ben jij klaar om professionele en sociale skills op te doen en tegelijkertijd de wereld een stukje schoner te maken? Meld je dan aan voor een van onze vier stageplekken! Schoonmaken is een leuke en belangrijke job! Bij Proschoon leer je niet alleen de kneepjes van het vak, maar ook hoe je het beste uit jezelf kunt halen. Zien we je snel? Neem contact op voor een glansrijke carrière! 

Solliciteer nu