Een portret van Nico de Goede, directeur van Proschoon

August 26, 2024

Nico wilde van kinds af aan altijd al kok worden. Tijden zijn koksopleiding en weekendbaan in de keuken kwam hij er alleen al snel achter dat je als kok altijd werkt wanneer anderen vrij zijn. Al snel volgde het besluit om zijn passie hobbymatig voort te zetten en terug naar de schoolbanken te gaan. De rest is geschiedenis.

Van sales- naar social-minded

Na zijn militaire dienst startte hij zijn loopbaan bij een groot instituut voor epilepsiebestrijding (SEIN), wat eindigde op een baan bij de schoonmaakbranche. 35 jaar verder, en een aantal job-hobs bij regionale en internationale schoonmaakbedrijven, was Nico wisselend commercieel- en vestigingsdirecteur, mede-eigenaar en tussendoor afgestudeerd voor bedrijfskunde. Het gejaag naar louter omzet had hij wel een beetje gehad en kwam hij voor het eerst in contact met een SW-bedrijf (Sociale Werkplaats). Een cruciaal moment waar zijn sales gedreven mindset en carrière een omkeer maakte.

Zichtbaar schoon

Als directeur van Proschoon wil Nico niets anders dan het best luisterende en meest mensgerichte schoonbedrijf zijn. Een goed werkgever zijn dus! En dat door te werken voor opdrachtgevers die ook intrinsiek wat met de doelgroep hebben en door het opvallende statement om slechts nog overdag te schoonmaken. Iets wat volgens Nico altijd en overal kan, maar waar opdrachtgevers slechts aan moeten wennen. Proschoon = Zichtbaar schoon en alleen zo kunnen zij hun toegevoegde waarden laten zien.

Talloze passies

Een typerende hobby van Nico uitlichten bleek een lastige keuze. Wat te kiezen wanneer je talloze passies hebt? Wordt het timmerman, omdat hij klussen in huis fantastisch vindt? Of toch motorrijden, met zijn zoons Bas en Daan, in het kader van een rondreis door Europa die nog op zijn bucketlist staat? Of toch die hardloopschoen, omdat hij nog geen één Alkmaar City Run heeft gemist? Dat laatste was geen optie, want die was al ingenomen door zijn collega waarmee hij niet alleen overeenkomst heeft in naam. We moeten het niet verwarrender maken dan dat het al is.

Zijn allereerste passie; de liefde voor de Italiaanse keuken en het land. Geef Nico een Italiaans recept en hij kookt de sterren van de hemel. De gerechten moeten wél bijzonder zijn en het recept wordt absoluut niet strikt aangehouden. Eveneens als bij zijn creaties op de kamado BBQ is het dan zijn domein waar niemand zich mee mag bemoeien ;-)

Terug naar alle nieuwsberichten