Aquacentrum Den Helder creëert winst voor iedereen!

September 23, 2024

Onder begeleiding van bedrijfsmanager Age de Jong is het Aquacentrum meer dan alleen een plek waar mensen komen zwemmen; het is een centrum van inclusie en maatschappelijke verantwoordelijkheid!  "Iedereen verdient een plek in de maatschappij. Of het nu onze vrijwilligers zijn of de schoonmakers van Proschoon, bij ons krijgen ze allemaal de kans om te groeien, sociale vaardigheden op te doen en hun werk met trots uit te voeren. En wij als organisatie profiteren daar ook van."

Sociaal karakter

De samenwerking tussen Aquacentrum Den Helder en Proschoon begon in 2022, maar de banden met de sociale dienstverlening van Den Helder gaan verder terug. "We werkten al samen met ProGroen voor het onderhoud van onze groenvoorziening," vertelt Age. "Omdat dat naar volle tevredenheid verliep, hebben we ook de schoonmaakdiensten verbreed met Proschoon, inclusief glasbewassing."

Aquacentrum is intrinsiek gemotiveerd om iedereen een kans te geven in de maatschappij. "Het past binnen onze visie om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te helpen een waardevolle rol in de samenleving te vervullen. We hebben hier zelf ook twee vrijwilligers die al acht jaar bij ons werken, en we zien hoe waardevol dat voor hen en voor ons is."

Bovengemiddeld gemotiveerd

Als het gaat om de schoonmaakdiensten, steekt Age zijn lof niet onder stoelen of banken. "De medewerkers van Proschoon zijn enorm gemotiveerd en nemen hun werk enorm serieus," zegt hij. "Ik denk zelfs bovengemiddeld. Laatst kwam Marcel naar me toe omdat hij een kleedkamer niet kon schoonmaken vanwege bezetting. De volgende dag kwam hij uit zichzelf terug om het af te maken. Dat soort betrokkenheid zie je niet overal."

Hoewel elke samenwerking even tijd nodig heeft om op elkaar afgestemd te raken, verloopt het contact soepel. "Ik heb veel contact met Nico, de relatiemanager van Proschoon. Hij zorgt voor de planning en zorgt ervoor dat alles goed wordt opgepakt als er iets niet helemaal goed gaat. Iedereen maakt wel eens fouten, maar belangrijker is hoe ze worden opgelost. En dat gaat prima."

Blijven bij de kern

Waarom Age zo tevreden is met de samenwerking met Proschoon? "Ze hebben niet alleen verstand van schoonmaken, maar ook van sociale zaken. Ze blijven bij hun kern: mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt ondersteunen en daar staan ze voor als organisatie. Geen zijstappen naar puur commerciële belangen. Ze hebben hart voor de zaak en voor hun medewerkers. En dat zie je terug in de kwaliteit van hun werk."

Over Aquacentrum Den Helder

Het Aquacentrum in Den Helder is een uniek complex met twee zwembaden: één voor de inwoners van Den Helder en één voor de marine. Het maritieme gedeelte, waar ook duikoefeningen en brandweertrainingen plaatsvinden, wordt door Proschoon schoongehouden. Iets wat schoonmaakheld Marcel zijn werk net wat leuker maakt, hoe leuk is het om een kijkje achter de schermen te mogen nemen? In een interview vertelt hij hier meer over.

Lees het interview

Solliciteer nu